Despre

Imagini, poze gratis pentru tine!

Sfaturi si informatii despre carnea de miel

Cu ocazia sarbatorilor de Paste ti-am pregatit totul despre ceea ce tu trebuie sa stii despre carnea de miel,pentru ca Pastele sa decurga la fel ca in anii precedenti.

Pentru persoanele care au tinut post este recomandat ca in seara de Paste sa manance putin si la intervale mari de timp.

Carnea de miel  contine lipide de grasimi saturate care au efecte aterogen,adica favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare.

Carnea de miel nu trebuie asociata cu paine,mamaliga sau peste,deoarece ingreuneaza digestia si ea trebuie asociata doar cu legume.

Persoanele care au probleme cu hepato-renale sau cu pancreasul trebuie sa fie atenti la ceea ce mananca,deoarece daca au tinut post si incep sa manance mult pot sa faca pancreatita acuta.

"Mielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe",ne sfatuieste prof. doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Fata de anul trecut,pretul carnii de miel va scadea considerabil,deoarece comerciantii se plang ca oamenii nu se inghesuie la cumparaturi in acest domeniu si astfel un kilogram de carne de miel va costa in jur de 15 lei,cu 5 lei mai putin fata de anul trecut.

0 comentarii: