Despre

Imagini, poze gratis pentru tine!

Sfaturi cheie pentru un stil de viata sanatos

Pentru ca tu si toti cei din jurul tau sa fiti intr-o stare perfect sanatoasa,iti recomand urmatoarele:

1. Fiti zilnic activi din punct de vedere fizic,deoarece sportul ne ofera o viata mai sanatoasa si in plus ajuta creierul pentru o batranete mult mai usoara.

2. Consumati mai multe cereale integrale,pentru ca ele protejeaza inima,mentin greutatea,ajuta digestia,scade riscul de a face diabet.

3. Consumati mai multe fructe si legume,deoarece cu totii stim ca legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (A,C,B),iar fructele sunt foarte bogate in glucide,saruri minerale,vitamine si acizi organici.

4. Consumati mai multe fibre alimentare,deoarece ele pot diminua riscul unor anumite afectiuni,ca hemoroizii,pot reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2,maresc greutatea si volumul bolului fecal si il inmoaie.

5. Reduceti grasimile saturate,astfel incat limitati aportul de grasimi saturate la maxim 10% din totalul caloriilor.Ele se gasesc adesea in produsele de origine animala,precum carne rosie,de pasare,unt si lapte integral.

6. Consumati zahar si sare in cantitati moderate,deoarece sarea poate duce la cauzarea cresterii tensiunii,motiv pentru care trebuie evitata.

0 comentarii: