Despre

Imagini, poze gratis pentru tine!

Mai e la moda sa fii virgina? Riscurile actului sexual

In acest moment, cand filmele si televiziunea promoveaza pornografia si oriunde, in parcuri, in scoli sau prin cluburi dai de adolescente sau adolescenti care se saruta in vazul lumii sau ajung chiar sa faca sex, oare mai e la moda sa fii virgina?

Mai inainte de toate, gandeste-te la urmatoarele:

Tinerele care isi incep mult mai devreme viata intima sufera rupturi la nivelul vaginului, iar pentru repararea acestuia este nevoie de o interventie chirurgicala pentru coaserea membranei rupte.  „Actul sexual savarsit de la varste fragede produce in randul tinerelor si intarzierea menstruatiei, pentru ca dezvoltarea organelor de reproducere s-a realizat fortat”, spune medicul Gabriel Lemnete.

Sifilisul
Sifilisul primar - primul semn este aparitia sancrului silfitic, o leziune mica, superficial, de culoare rosie care nu doare. De cele mai multe ori este localizat la nivel genital.
Sifilisul secundar - apar leziuni pe intreg corpul. Acestea iau forma unor mici pete rozii, care nu sunt insotite de mancarimi
Sifilisul latent - daca nu a fost urmat un tratament medicamentos, atunci urmeaza o perioada fara manifestatii. Boala nu s-a vindecat.
Sifilisul tertiar - aceasta ultima parte se manifesta prin aparitia unor noduli duri, nedurerosi ce invadeaza in general fata, spatele si membrele.
Gonoreea
Initial, la barbati, gonoreea se manifesta prin mancarimi puternice la nivelul orificiului extern al uretrei, iar mictiunea poate fi insotita de senzatii de mancarime. Infectia cronica se poate manifesta deschis sau inchis. In primul caz, apar continuu scurgeri uretrale. In al doilea caz, manifestarile pot disparea total pentru ca apoi sa reapara. La femei, gonoreea se manifesta sub forma unei infectii la nivelul uretrei, vulvei si colului uterin.
Herpesul genital
Primul semn al infectarii este dat de senzatii de mancarime si arsura la nivel local. Apoi apar niste vezicule grupate in buchete inconjurate de o zona rosie. Acestea se vor sparge lasand ulceratii.
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frecvente bts-uri. Tine minte ca netratate la timp, bolile cu transmitere sexuala pot avea consecinte grave. Protejeaza-te si mergi regulat la control.

Candidoza
Se manifesta prin inflamatia glandului si a santului dintre gland si preput. Pot aparea bubite cu puroi si deseori ae manifesta prin senzatie de mancarime, arsuri.
La femei, cel mai adesea se observa o secretie vaginala abundenta si urat mirositoare. Apar de asemenea mancarimi, usturimi, inflamatii ale vulvei si vaginului.
Netratata la timp, candidoza poate conduce la sterilitate.

0 comentarii: